Verhalen

Richard

Manager engineering

Van servicemonteur naar manager engineering
Richard werkt ondertussen 27 jaar bij Moekotte en is vanaf zijn MBO eindstage blijven hangen als beginnend monteur in de service. Al gauw kreeg hij een eigen servicebus en ging hij steeds grotere projecten doen. Naast zijn werk studeerde hij in de avonduren en ging naar school om technicus in datatechniek te worden. Zijn affiniteit met industriële klanten en besturingen groeide. In 2000 was hij chefmonteur op een waterzuivering, zijn servicebus droeg hij over aan een collega.

Groeiambitie
Zijn ambitie om verder te groeien, motiveerde hem voldoende om de studie 'hbo elektrotechniek / communicatiesystemen' in de avonduren te volgen. En ook zijn diploma te halen 😉. Tijdens de studie maakte hij een stap en ging over van een functie in het veld naar de functie hardware engineer op de engineering afdeling. Een paar jaar later programmeerde hij zijn eerste machine en werd steeds bedrevener in het software engineeren.

Gouden tijden
Hoewel we nu minder internationaal werken, werkte hij toentertijd als software engineer op allerlei leuke plekken over de wereld: Singapore, Japan, Australië. Hij was in die landen aan de slag en nam installaties inbedrijf.  Dat was nog niet genoeg voor hem. Richard vertelt:  'Weer knaagde mijn ambitie en ik begon aan een studie hoger management. Die rondde ik af en ging vervolgens aan de slag als projectleider. De techniek kwam op een iets lager pitje en ik bemoeide me met planningen en geld'.

Eigen tempo
Van projectleider groeide hij door naar de functie senior projectmanager. Zijn projecten en verantwoordelijkheden werden groter en meer. Hij maakte ook nog even een uitstapje naar onze vestiging in Apeldoorn als teamleider. Nu is hij al weer een tijdje actief als manager engineering. Als je Richard vraagt wat hij daar zo leuk aan vindt, antwoordt hij als volgt: 'Als lid van het managementteam heb ik invloed op het beleid en strategische beslissingen in de Moekotte Groep. Ik vind dat leuk en fijn'.

"Moekotte biedt je mogelijkheden je ambitie te volgen en intern door te groeien. Doe dat in het tempo waarbij jij je prettig voelt!"

Richard
Manager Engineering

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico